Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Tobias Schmees

Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest. Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd. Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten met familie en vrienden mee naar het theater. Hier horen zij de uitvoering van het lied van hun leven.

De Duitse Tobias loopt op zijn zevende voor het eerst weg van huis. Zijn ouders halen hem weer terug, maar Tobias voelt zich door hen niet begrepen en vertrekt tot drie keer toe opnieuw. Op zijn vijftiende woont hij in een kindertehuis.

Na roerige jaren loopt hij midden in de zomer met zijn rugzak op door Amsterdam op zoek naar een slaapplaats. Door een onbekende wordt hij op dat moment neergestoken. Zijn droom van een feestweek in Amsterdam spat uit elkaar.

Hoe Tobias uiteindelijk toch een slaapplaats vindt, zelfs eentje waar hij meer dan een bed krijgt, hoort u vanavond in De Verandering en het Lied voor een Vriend.

 

Presentatrice Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest. Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd.

Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten mee naar een plek waar zij “het lied van hun leven” gaan horen.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: