Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Heike Polhuis

Heike Polhuis

Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest. Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd. Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten met familie en vrienden mee naar het theater. Hier horen zij de uitvoering van het lied van hun leven.

Het leven van Heike begint "achter de muur" in Oost-Berlijn. De blonde Heike houdt van buitenspelen, heeft veel vriendinnen en is gelukkig. Maar dat veranderd als ze 6 jaar is en haar vader het gezin in de steek laat. Ze voelt zich voor het eerst verlaten. Een gevoel dat ze lange tijd met zich zal meedragen in haar leven. Ook als ze al lang in Nederland woont.

Door schuldgevoel en eenzaamheid gaat Heike op zoek naar avontuur en uitdaging. In haar zoektocht naar de zin van het leven loopt ze naar Santiago de Compostella.

Hoe een bijzondere vriendschap grote verandering brengt in het leven van Heike zie je in De Verandering en het Lied voor een Vriend.

Presentatrice Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest.

Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd.

Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten mee naar een plek waar zij “het lied voor een Vriend” gaan horen.