Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Patrick Verplak

Patrick Verplak raakte 10 jaar geleden verlamd en kwam in het revalidatiecentrum radicaal tot geloof. Nu is hij voorganger van een gemeente in Noord-Holland. Hij vertelt aan Andries Knevel hoe het uitblijven van genezing zijn geloof beïnvloed heeft.

In de eerste aflevering vertelt Patrick Verplak hoe hij tien jaar geleden door een duik vanaf een rots in Portugal zijn nek brak, en verlamd raakte. In het revalidatiecentrum werd hij een paar keer door christenen aangesproken, en uiteindelijk ging hij een keer mee naar de kerk. Daar kwam hij radicaal tot geloof.

 

Tegenwoordig is hij voorganger van een gemeente in Noord-Holland, vanuit zijn rolstoel. Andries gaat met hem de dijk op in Volendam, terug naar het water waar het allemaal mee begon. Patrick vertelt onder meer hoe het uitblijven van genezing zijn geloof beïnvloed heeft.

 

Andries Knevel bezoekt gasten die ongeveer tien jaar geleden hun indrukwekkende geloofsverhaal in 'De Verandering' deden. Is de glans van de bekering gebleven, hield men stand, zijn opvattingen dezelfde gebleven, ook als het leven weerbarstig bleek? Tijdens een pelgrimswandeling wordt er open over weerstanden, blijdschap en geloof aan de hand van een levensroutekaart gesproken.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: