Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

'Ik werkte bijna mijn huwelijk kapot'

Kees is getrouwd met Helma en ze hebben drie kinderen. Ze wonen in de bollenstreek, waar Kees een goedlopende bloemenkwekerij heeft. Dit bedrijf is het allerbelangrijkste in zijn leven en jaar in jaar uit werkt hij er zeven dagen in de week. "Ik was alleen met mezelf bezig en wilde mezelf continu bewijzen. Mijn doel was om zoveel mogelijk geld te verdienen. Zelfs mijn gezin zette ik aan de kant. Alles moest wijken voor het bedrijf."

Maar ondertussen heeft zijn werkdrang een vernietigende werking op zijn relatie met zijn vrouw. Helma: "Ik zag hem bijna nooit. Altijd zat hij tussen de bloemen. Met de komst van ons eerste kind werd het mij toen te veel. Hij wilde dat ik bleef meewerken, maar ik trok het gewoon niet. Dat werden ruzies waarbij hij verschrikkelijke dingen tegen me zei."

 

Als dit patroon zich jarenlang voortzet komen zowel Helma als Kees op een vreselijk dieptepunt terecht. Kees heeft heel veel spijt van zijn gedrag. Hij weet dat hij heel wat goed te maken heeft. En daarom wil hij nu de grootste wens van zijn vrouw in vervulling laten gaan. Helma wil namelijk al jarenlang een bijzondere reis maken, maar Kees hield dat altijd tegen.

 

Nu bereidt hij, zonder dat Helma het weet, samen met Mirjam een verrassing voor: ze gaan samen de reis maken... en wel vandaag nog!

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: