Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Marja: 'We waren eindelijk gelukkig, en nu dít'

Marja en Gé zijn al 27 jaar samen. Ondanks hun hechte relatie heeft Marja een onbevredigend gevoel over haar leven. En dat heeft alles te maken met een traumatische ervaring uit haar jeugd. Op 17-jarige leeftijd wordt zij seksueel misbruikt.

Destijds heeft ze haar emoties diep weggestopt, maar tijdens haar huwelijk krijgt ze last van herbelevingen. Dit heeft ook zo zijn gevolgen voor de seksuele relatie met Gé, die haast onmogelijk wordt. Met Gé kan Marja haar diepe emoties en gevoelens niet delen. Marja: "We waren heel close maar echt diepe gesprekken hadden we niet. Ik denk dat we elkaar confrontaties wilden besparen."

Voor Marja is deze moeilijke periode een aanleiding om op zoek te gaan naar iets hogers. Marja: "Ik was wanhopig en ging op zoek naar iets wat me blijer zou maken, iets waardoor ik de dingen van vroeger een plaats zou kunnen geven zodat ik door kon met mijn leven."

 

Marja gaat zich verdiepen in de paranormale wereld, zoals in reiki, het boeddhisme en tarotkaarten. Gé: "Ik vond het allemaal maar zweverig gedoe maar als Marja daar blijer van werd, vond ik het al lang prima." Via een collega van het werk komt Marja in een evangelische kerk terecht. "Ik vond rust en blijdschap, waardoor ik de dingen uit het verleden een plekje kon geven." Als Gé twee jaar later ook nog tot geloof komt, verandert ook hun huwelijk. Gé: "We praten veel meer met elkaar, ons huwelijk is intenser en heeft veel meer diepgang."

Marja en Gé zijn het afgelopen jaar gelukkiger dan ooit en vieren dit jaar hun 25-jarig huwelijk. Maar net nu alles goed gaat, dreigt er een abrupt einde te komen aan hun geluk. Twee maanden geleden is er bij Marja borstkanker geconstateerd.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: