Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Ik ben er zestien jaar niet voor jullie geweest.

Henk en Dicky hebben een succesvolle bloemenzaak in het mooie plaatsje Diever. Henk is al jarenlang ziek. Hij heeft dystrofie en fibromyalgie, beide ernstige spierziektes. Dit vraagt niet alleen veel van hem, maar ook van de Dicky en hun kinderen.

Henk: "Gewoon een vaas oppakken ging al niet. Dat was zo frustrerend. Dat je kleine dingen niet meer kan en dat je dan dingen aan anderen moet overlaten, dat doet je zeer." In de praktijk komt er een heleboel op Dicky's schouders terecht en daarbij krijgt ze ook nog veel kritiek van Henk te verduren. Dicky: "Het moeilijkste vond ik dat hij zo onredelijk kon zijn. Als het niet ging zoal hij wilde, kon hij erg uitschieten naar mij of de kinderen."

In de loop der jaren wordt hun relatie zakelijker en omdat Henk korte dagen maakt zien ze elkaar maar weinig. Het is nog maar een paar maanden geleden dat Henk in één keer van zijn ziekte is genezen. Een wonder dat zijn leven totaal heeft veranderd. Henk realiseert zich nu pas waar zijn vrouw en zijn gezin de afgelopen 16 jaar doorheen zijn gegaan. "Wat heb ik mijn gezin aangedaan? Ik was echt bang dat Dicky bij me weg zou gaan." En daarom wil Henk nu samen met Mirjam iets voor zijn gezin gaan doen. Iets wat hij al die jaren niet kon.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: