Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Duurzaamheid versus economische groei

Moeten we minder focussen op economische groei en meer op duurzaamheid? Verder: Karsten de Vreugd maakt docu over Pinkstergemeente. En: verscheurt Facebook de samenleving?

Economische groei
Draait onze economie te veel om bedrijven en te weinig om mensen? En moeten we minder focussen op economische groei en meer op duurzaamheid? Over die vragen gaat de internationale bestseller van de Britse econome Kate Raworth. We praten erover met voormalig eurocommissaris Neelie Kroes en financieel geograaf Ewald Engelen.

Pinkstergemeente
Tot zijn 25e was Karsten de Vreugd lid van een Pinkstergemeente, een internationaal snel groeiende christelijke beweging. Nu heeft hij een documentaire gemaakt, waarin hij een beeld wil schetsen van deze charismatische kerkgemeenschap, maar ook misstanden aan de kaak stelt.

Facebook funest?
Wat doet Facebook met ons? Volgens leraren is het sociale medium funest voor de schoolprestaties van leerlingen. En een voormalige manager van Facebook zei onlangs dat hij vindt dat het bedrijf ‘de samenleving verscheurt’. We bespreken het met onze panelleden Mei Li Vos en Joram van Klaveren.