Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Zijn migratiedeals Europa en Afrika goed?

Moet Europa deals sluiten met Afrika om migratie te beperken? En: taboe rond abortus doorbreken? Verder: is er een kloof tussen Randstad en provincie?

Migratiedeals
Steeds meer migranten vanuit Afrika wagen de oversteek naar Europa. Is het daarom goed dat Europa deals sluit met Afrikaanse landen om de migratie te beperken? Een gesprek met de Kamerleden Bram van Ojik (GroenLinks) en Joël Voordewind (ChristenUnie).

Abortustaboe
Het taboe rond abortus is zó groot dat geen enkele vrouw er openlijk over durft te praten. Activiste Anne Fleur Dekker doet dat wel. Zij vindt dat het taboe doorbroken moet worden. Arthur Alderliesten van de VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) is dat met haar eens.

Randstad vs provincie
Is er een kloof tussen de Randstad en de provincie? En als die kloof er is, is dat een probleem? Dat bespreken we met onze panelleden, zorgbestuurder Anne Westerduin en hoogleraar Rik Torfs.