Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Worden islamitische jongeren geïndoctrineerd?

Euthanasie bij psychiatrische patiënten, zin/onzin Sinterklaasbestand en verruiming kinderpardon.

Islamitische jongeren
Steeds meer islamitische jongeren kiezen voor de orthodoxe islam. Ze keren zich daarmee van de samenleving af en dat is zorgwekkend, vindt GroenLinks-kamerlid Zihni Özdil. Hij vindt dat de jongeren worden geïndoctrineerd.

Euthanasie
Psychiatrische patiënten krijgen te makkelijk euthanasie en daardoor vallen er onnodig doden. Dat stelt psychiater Esther van Fenema, die een handtekeningenactie is begonnen.

Sinterklaasbestand
Het Algemeen Dagblad en bekende Nederlanders als Mark Rutte en Bram van der Vlugt roepen op tot een ‘Sinterklaasbestand’. Zolang de Sint in het land is, zouden we de discussie over Zwarte Piet moeten stilleggen. Joram van Klaveren, voormalig kamerlid en lid van het panel van de Tafel van Tijs, vindt het een belachelijke oproep.

Kinderpardon
Het kinderpardon moet verruimd worden, want het is een schandaal dat we kinderen uitzetten naar voor hen vreemde landen. Dat vindt theoloog en activist Rikko Voorberg (tevens panellid bij de Tafel van Tijs). Hij is deze week een nieuwe actie begonnen.