Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

de Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

Vanavond in de Tafel van Tijs:

  • De groei van de islam in Nederland moet zoveel mogelijk worden ingeperkt. Dat is een van de punten uit een manifest over de islam dat de SGP vandaag naar buiten brengt. De SGP plaatst het christendom boven de islam, en dringt aan op maatregelen om de instroom van mensen met een islamitische achtergrond in te perken. We praten erover met SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij en de lijsttrekker van Denk, Tunahan Kuzu.
  • Een vrouw heeft een eind aan haar leven gemaakt, nadat een opsporingsprogramma van RTV Oost beelden toonde, waarop te zien is dat ze een portemonnee steelt. Dat roept de vraag op of het goed is om dit soort beelden uit te zenden, waarop criminelen herkenbaar zijn. We bespreken het met journalist Anton de Wit en rector van de Katholieke Universiteit Leuven Rik Torfs.