Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

Vanavond aan de Tafel van Tijs:

  • Cabaretier Dolf Jansen zet zich al jarenlang in voor ontwikkelingshulp. Vanavond bespreekt hij de verkiezingsplannen van de diverse politieke partijen op dit thema. Welke partij blinkt uit? En is ontwikkelingshulp nog wel van deze tijd?
  • Nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in Charleston willen niet dat de schutter de doodstraf krijgt. Op grond van hun geloof zijn ze tegen daar principieel tegen. Lokale SGP'ers riepen hun partij deze week juist op om de doodstraf op te nemen in het verkiezingsprogramma. Rector Rik Torfs van de Katholieke Universiteit Leuven begrijpt daar niets van.
  • En de Amerikaanse first lady Michelle Obama maakte indruk met haar afscheidstoespraak, waarin ze zich vooral tot jongeren richtte. Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie vindt dat Nederlandse politici een voorbeeld aan deze speech kunnen nemen. Ze hoopt op een positieve, hoopvolle verkiezingscampagne.