Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam en dominee Dick Couvée en panelleden Sjirk Kuijper en Carola Schouten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

  • Moeten uitgeprocedeerde asielzoekers opgevangen worden door gemeenten? Of moet er een einde komen aan deze bed-bad-broodvoorzieningen? Een discussie met Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam en dominee Dick Couvée van de Rotterdamse Pauluskerk, waar vluchtelingen worden opgevangen.
  • Jan Slagter van Omroep Max en de ChristenUnie presenteerden vanmorgen een opmerkelijk plan. Samen komen ze met voorstellen om te voorkomen dat ouderen hun leven als voltooid gaan ervaren. We praten erover met Carola Schouten.
  • Met modder gooien naar een ex op sociale media. Het komt steeds vaker voor en daarom bedachten notarissen een 'social media clausule' voor mensen die gaan trouwen. Hoofdredacteur Sjirk Kuijper van het Nederlands Dagblad vindt dat een bedenkelijke ontwikkeling.