Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's. Presentator Tijs van den Brink is nog niet voldoende hersteld van zijn verwondingen na een val met zijn racefiets. Daarom presenteert Renze Klamer vandaag De Tafel van Tijs.

Gasten vandaag aan tafel

Huisarts Constance de Vries over euthanasie bij dementerenden. De Vries is te zien in de 2Doc-documentaire Voor het te laat is, die morgen bij KRO-NCRV wordt uitgezonden. De documentaire vertelt het verhaal van twee vrouwen die in een vroeg stadium van hun dementie kiezen voor euthanasie.

Vlak voordat je gaat slapen nog even snel je werkmail lezen; als het aan de Franse Tweede Kamer ligt, hoeft dat straks niet meer: Werkgevers in Frankrijk mogen hun personeel niet meer e-mailen buiten werktijd. Ondernemer Martine van Veelen vraagt zich af of dit een goede manier is om werkstress tegen te gaan.

Comedian Diederik Smit wil het woord 'islamofobie' afschaffen. Volgens hem wordt reële kritiek op de islam te vaak afgedaan als islamofoob.