Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Tafel van Tijs

In de Tafel van Tijs spreekt Tijs van den Brink met zijn gasten over actuele onderwerpen. Vanavond praat Malik Azmani over die de vluchtelingenstroom tussen Libië en Italië, die de laatste weken weer enorm is toegenomen.

Na Turkije-deal nu een Libië-deal?

Een jaar geleden haalde Azmani het nieuws, toen hij bepleitte dat vluchtelingen niet meer naar Europa zouden mogen komen om asiel aan te vragen. Hij ontmoette veel weerstand, maar nu, een jaar later, is dat plan feitelijk de basis van de vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU. Vanavond praat Malik Azmani aan De Tafel van Tijs over die andere vluchtelingenstroom, tussen Libië en Italië, die de laatste weken weer enorm is toegenomen. 

Malik Azmani (1976) is sinds 2010 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Hij is woordvoerder immigratie, asielzaken en integratie.

Diederik Smit vindt dat we massaal de Duitse komiek Jan Böhmermann moeten steunen nu hij in Duitsland vervolgd wordt voor het beledigen van de Turkse president Erdogan. Waarom laten veel 'linkse' cabaretiers het nog afweten?

Paul van Geest vindt het zinloos dat het Stanislas College kledingvoorschriften uitvaardigt: jongeren zoeken hun grenzen op en daar moet je ze ruimte voor geven.