Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft de afgelopen dagen zijn drukke agenda schoongeveegd voor de ja-campagne van het Oekraïne-referendum. Wat is een stem waard als het associatieverdrag met de Oekraïne feitelijk al in kannen en kruiken is?

Panellid Sjirk Kuijper blijft morgen thuis: dit referendum is oneigenlijk tot stand gekomen en het haalt de democratie juist onderuit.

Aan de Tafel wordt ook de 'Turkije-deal' besproken: de hulporganisaties - toch de 'natuurlijke bondgenoten' van Koenders - spreken schande van de vluchtelingen-'deportatie' als onderdeel van het plan. Hoe verdedigt minister Koenders deze omstreden deal met een (volgens sommigen) 'schimmig' regime?

Dichter des Vaderlands Anne Vegter wil een nieuw volkslied dichten, maar het Belgische panellid Rik Torfs is juist jaloers op het Nederlandse Wilhelmus.