Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De Tafel van Tijs

Christelijk opinieprogramma, waarin Tijs van den Brink met zijn gasten praat over actuele onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemma's.

De uitzending van vanavond staat geheel in het teken van de aanslagen in Brussel. Wat zijn de wortels van de haat van de aanslagplegers? Hoe kunnen we voorkomen dat het ook in Nederland gebeurt? En hoe kunnen we vreedzaam samenleven nu de angst voor moslim-geweld toeneemt?

Daarover praten vanavond drie gasten aan de 'Tafel van Tijs'.

Gert-Jan Segers

Fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij woonde zeven jaar in Egypte en leerde daar de Islam van dichtbij kennen. Sinds hij in de politiek zit is de plek van de Islam in de Westerse samenleving een belangrijk thema voor hem.

Farid Azarkan

Namens het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland spant Farid Azarkan zich in om moslims (met name Marokkanen) te laten integreren in de Nederlandse samenleving, en zo de angel voor radicalisering weg te nemen. Volgens Farid doen we het met door de Nederlandse kernwaarden nog niet zo slecht, waardoor grote aanslagen nog zijn uitgebleven.

Rik Torfs

Rik Torfs is hoogleraar Kerkrecht en hij is rector van de Katholieke Universiteit te Leuven. Het Vlaamse Leuven ligt vlakbij Brussel en Torfs is daardoor ook verantwoordelijk voor onderwijslocaties in Brussel, die hij vandaag door dreiging moest sluiten. Torfs denkt dat het terrorisme in wezen niks met de Islam te maken heeft: dramatisch beleid en een moderne klassenstrijd zijn de werkelijke voedingsbodem voor het zogenaamde Islamitische terrorisme.