Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Gert-Jan Segers

Voor ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers zijn dood en geloof onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als 18-jarige belandt hij in een geloofscrisis uit angst voor de dood en zijn behoudenis.

Een paar jaar later overlijdt zijn vader geheel onverwachts. Staand aan zijn graf gelooft Gert-Jan dat zijn vader in de hemel is, maar niet lang daarna raakt hij zijn geloof kwijt na het zien van een documentaire over dementie. 's Nachts wordt hij gekweld door gedachten over de dood en de zinloosheid van het bestaan.

Zijn geloof vindt hij terug, maar de fascinatie voor de dood blijft. Verschillende keren maakt hij mee dat mensen op hun sterfbed blijk geven van uitzicht op de eeuwigheid.

Segers' vader voelde zich geroepen als evangelist, maar ging hier uiteindelijk aan onderdoor. Ook Gert-Jan voelt zich geroepen en realiseert zich dat deze roeping zijn leven zou kunnen domineren. Wat doet de confrontatie met een doodskist met hem?

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: