Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Roué Verveer

Voor cabaretier Roué Verveer is de dood geen taboe meer. Tijdens een van zijn recente shows vroeg hij aan het publiek wie begraven of gecremeerd wil worden. Toen zijn vader, die in Suriname woonde, ernstig ziek was, zocht Roué hem op en maakten ze vijf dagen lang grappen. Twee jaar geleden overleed een goede vriend van Roué aan kanker. De laatste week van zijn leven ging Roué dagelijks naar het ziekenhuis om daarna door te rijden naar zijn show. Lachen en huilen ligt dicht bij elkaar.

Roué is zelf ook dichtbij de dood geweest toen hij op zijn 26e met zijn auto over de kop sloeg. Hij had geen schrammetje. Roué wil het liefste een traditionele Surinaamse begrafenis waar singi neti worden gezongen, liederen over de dood. Roué vertelt aan Kefah waarom deze liederen hem zo fascineren en Kefah heeft een muzikale verrassing voor Roué.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: