Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop verloor twee belangrijke mannen in haar leven: haar vader én haar grote liefde. De voormalig Europees kampioen tafeltennis en China-deskundige was drie maanden zwanger, toen haar partner Hans van Wissen plotseling uit het leven werd weggerukt.

De voormalig Europees kampioen tafeltennis en China-deskundige was drie maanden zwanger, toen haar partner Hans van Wissen plotseling uit het leven werd weggerukt. Toch is Bettine niet bang voor haar eigen dood. “Voor mij is alles één, leven en dood.”

Bettine groeit op in een boerengezin als jongste van negen kinderen. Ze is pas negen wanneer haar vader overlijdt. Haar vader laat een grote leegte achter. In de wereld van tafeltennis vindt Bettine een nieuw thuis.

Tijdens de Olympische spelen van 1988 ontmoet Bettine sportjournalist Hans van Wissen, met wie zij een relatie krijgt. Elf jaar later is de oud-topsportster in verwachting van hun eerste kind, maar dan overlijdt Hans plotseling aan een hartaanval.

Het overlijden van haar grote liefde brengt niet alleen verdriet met zich mee. “Het is ook heel mooi, hoe gek dat ook klinkt. Het overlijden van iemand is heel intens, het is een verdieping van je gevoel. Je voelt hoe erg je van iemand hebt gehouden.”

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: