Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Martine Sandifort: "De dood fascineert me”

Cabaretière Martine Sandifort moet even slikken als presentator Kefah Allush haar tijdens hun ontmoeting confronteert met ‘zijn’ kist. “Het is toch wel ernst, zo’n kist”, zegt Martine, wier carrière in het teken staat van de lach, weifelend. Maar het weerhoudt Martine niet om de kist mee naar binnen te nemen. Kefah stelt voor om dan ook meteen maar de binnenkant te bewonderen. “Er ligt toch niemand in hè?”

Martine zoekt in haar werk de lach op, maar de dood speelt ook een rol tijdens haar voorstellingen. Martine: “De dood fascineert me.”
In haar persoonlijke leven wordt ze als klein meisje al geconfronteerd met sterfelijkheid. Als Martine zes jaar oud is, krijgt haar broertje een verkeersongeluk en belandt in coma.
Martine: “De artsen hadden hem opgegeven. Hij heeft uiteindelijk drie weken in coma gelegen. Het is een wonder dat hij het heeft overleefd.”
 
Op het moment dat haar ouders het slechte nieuws te horen krijgen, haasten ze zich meteen naar het ziekenhuis. Mijn ouders hadden de zorg voor hun zoon. Ik moest het maar een beetje uitzoeken. Ik zeg het nu gechargeerd, maar zo was het wel eigenlijk.” Het raakt haar nog steeds. Martine: “Het heeft me pijn gedaan. Ik heb me in mijn jeugd heel alleen gevoeld.”
Als Martine nu plotseling dood zou gaan, dan kijkt ze volgens eigen zeggen wel terug op een mooi en rijk leven, waarin ze heeft gedaan wat ze wilde doen.
Er zijn nog wel een paar puntjes… Een man staat nog op mijn lijstje. En een kind was ook leuk geweest. Ik zeg het gekscherend, maar ik vind de liefde wel het belangrijkste in het leven.”

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: