Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Andries Knevel

Het komt er niet op te staan, maar als er dan toch een tekst op zijn grafsteen moet, dan: 'Het kwam er beroerd uit, maar hij bedoelde het goed.' Dat zegt Andries Knevel tegen presentator en collega Kefah Allush in De Kist. Bij veel mensen is hij bekend als iemand die altijd een scherpe vraag of een vroom antwoord paraat heeft, maar het spreken over de doden in zijn leven gaat hem minder makkelijk af.

 "Toen mijn zusje overleed, ben ik daarvan jarenlang compleet van slag geweest." Zij overleed na een moeilijk leven toen ze 36 was en Knevel vindt het nog altijd lastig om erover te spreken. "Het is een zwarte plek in mijn leven." De jaren na haar dood kon hij geen gezelligheid verdragen.   Knevel wacht niet met het uitspreken van zijn waardering voor mensen die hem dierbaar zijn tot hun begrafenis. "Je kunt beter bij leven een geliefde toespreken, dan bij het graf."

De Kist, 23 november 2014, 23.45 uur, NPO 2

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: