Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Ronald Giphart: 'Euthanasie moeder hoogtepunt'

Schrijver Ronald Giphart ervoer de euthanasie van zijn moeder als een verlossing. Ze was ziek toen hij zijn grote successen boekte als schrijver.

Op het moment dat de boeken van Ronald Giphart een groot succes werden onder jongeren, niet in het minst door de grote dosis seks en feest in zijn werk, zat de schrijver zelf elk weekend bij het ziekbed van zijn moeder. Haar euthanasie kwam voor zowel haar als hem als een verlossing. Hij kijkt er met een heel positief gevoel op terug, wat één van de redenen was om Ik omhels je met duizend armen te schrijven.
 
In gesprek met presentator Kefah Allush gaat Ronald Giphart, net als de hoofdpersoon in zijn graphic novel De Wake, in een kist liggen, om van daaruit na te denken over zijn sterfelijkheid en het overlijden van zijn ouders. Uit de kist praten ze verder over de ziekte van zijn zoontje, die na de geboorte op het randje van de dood verkeerde als gevolg van een tumor.

Foto: Nachtzon Media

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: