Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Willem Aantjes heeft niks met de dood

'Ik heb niks met de dood, maar ik ben een beetje bang dat de dood wel iets met mij zal hebben', zei Willem Aantjes in De Kist.

Te gast is Willem Aantjes, oud-CDA-politicus. Willem Aantjes, bijna 88, groeit op in de Gereformeerde Bond en hoewel hij veel dogma's overboord heeft gegooid, is hij angstig voor de dood. Hij heeft ontzag voor een doodskist; hij heeft tenslotte al vele dierbaren verloren aan 'de laatste vijand'. Aantjes is niet tevreden als hij op zijn leven terugkijkt. Dat zit niet in zijn aard. Naar eigen zeggen heeft Aantjes nu in plaats van een angstgeloof een 'vertrouwensgeloof'. Hij gelooft dat God goed is en dat hij na zijn dood in Zijn goedheid terechtkomt. Maar de Gereformeerde Bonder in hem fluistert nog steeds: 'Je weet het niet zeker.' Herman heeft een openhartig gesprek met een man die een bewogen leven achter de rug heeft.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: