Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Alex Boogers: 'Ik heb een onbeheersbare woede in mij'

Er was weinig dat er op wees dat Alex Boogers schrijver zou worden. Niemand herkende zijn hunkering naar literatuur, omdat het niet past bij het beeld dat mensen van hem hadden.

Zijn vader had zijn moeder verlaten voordat hij geboren werd. Als kind ontdekt hij de vechtsport en leert hij zijn agressie te beheersen in het kickboksen.

In een paar jaar tijd slaat het noodlot toe in zijn leven. Zijn oma, die voor hem als een moeder was, overlijdt, hij komt er achter dat zijn vader niet zijn echte vader is en kort daarna scheiden zijn ouders. Vervolgens krijgt hij een zwaar brommerongeluk dat hij maar net overleeft.

Boogers vertelt presentator Kefah Allush hoe hij na een zware operatie een ervaring van uittreding uit zijn lichaam had en wat dat betekent voor zijn huidige kijk op de dood. Het vuur dat zich eerst uitte in agressie en later in de vechtsport, komt nu naar buiten in een onbeheersbare drang om te schrijven.

Dit najaar komt zijn zevende roman uit. “Ik wil verhalen maken die mensen een venster bieden op wat puur en onschuldig is in hen en hoe ze dat kunnen bewaren.” Alex vertelt wat voor hem het leven de moeite maakt: voor zijn zoon de vader te kunnen zijn die hij zelf nooit heeft gehad.

Foto: Nachtzon Media

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: