Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Arnold Karskens: 'Ik wil zelf ook een held zijn'

Arnold Karskens heeft als oorlogsverslaggever een hoop heftige ervaringen meegemaakt. En toen hij nog een klein kind was, kwam de dood in zijn leven door een dramatische gebeurtenis in zijn gezin.

De herinneringen aan deze gruwelijke beelden weerhouden hem er niet van om telkens weer naar oorlogsgebieden af te reizen.

Hij wordt gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel. “Het had maar net even anders hoeven lopen, of ik was mee gaan vechten aan de kant van rebellen in San Salvador. Waarschijnlijk was ik er dan nu niet meer geweest.” Door het verzetsverleden van zijn familie is oorlog voor hem altijd dichtbij geweest.

De dood kwam in zijn leven toen hij nog een klein kind was door een dramatische gebeurtenis in zijn gezin. “Op mijn zestiende ben ik gaan reizen. Misschien is mijn hele leven wel een zoektocht geweest naar hoe anderen met de dood omgaan.” Over dit verlies, en het verlies van zijn zoontje die maar een paar weken geleefd heeft, praat hij zelden. In De Kist laat hij voor het eerst iets zien van wat deze gebeurtenissen met hem gedaan hebben.

Foto: Nachtzon Media

+ Lees het interview met Arnold in EO Visie

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: