Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Frank Sanders in De Kist: 'Je komt met niks en je gaat met niks'

Eind jaren '90 werd bij Frank Sanders kanker geconstateerd. Hij zou niet langer dan vijf jaar te leven hebben. Inmiddels is het vijftien jaar later en heeft hij zijn eigen Academie voor Musicaltheater opgezet.

Eind jaren negentig werd bij Frank Sanders longkanker geconstateerd. Hij zou niet langer dan vijf jaar te leven hebben. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en richtte de Amsterdammer zijn eigen Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater op.

Het leven met Jos, die in 2007 overleed, was goed, maar druk: "Alles stond in het teken van werk. Jos was veel op tv, deels omdat zijn bekendheid goed was voor het musicalbedrijf dat we samen runden. Daardoor zagen we elkaar weinig. We hebben hierdoor ook weleens mindere tijden beleefd, maar die overwonnen we door onze toegewijde zorg voor elkaar. Zorgen dat de ander nooit misgrijpt bij de koffie, een lief briefje vinden als de ander al vertrokken is als jij opstaat. Dat soort dingen, natuurlijk mis ik dat. Het is ook gewoon jámmer dat Jos dood is... Jarenlang dacht Jos bij elk pijntje dat hij een levensbedreigende ziekte had, maar toen dat echt zo was - Jos kreeg darmkanker en overleed binnen enkele weken na de diagnose - was het nog best moeilijk om daarover te praten."

Een andere indrukwekkend overlijden vond Sanders de dood van zijn vader: "In mijn ene hand had ik zijn geboorteakte en in mijn andere zijn overlijdensverklaring. Daartussen lag een heel leven. Uiteindelijk kom je met niks en je gaat met niks. Ik realiseerde me toen voor het eerst 'Dat gebeurt mij straks ook."

De Kist is het EO-programma waarin presentator Kefah Allush bekende Nederlanders interviewt over hun verwachtingen en ervaringen rondom de dood.

Foto: Nachtzon Media

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: