Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kristien Hemmerechts: 'Aanzoek van de dood'

Kristien Hemmerechts verloor twee keer een zoontje kort na de geboorte. Haar man stierf aan een hartaanval. Ze vertelt over deze ingrijpende gebeurtenissen in haar leven. 'De dood heeft mij een aanzoek gedaan.'

In De Kist praat schrijfster Kristien Hemmerechts met presentator Kefah Allush over ingrijpende gebeurtenissen in haar leven. En: over de dood die haar 'een aanzoek heeft gedaan'. In één van haar boeken beschrijft ze exact hoe dit aanzoek klonk, aanvoelde en door haar uiterst serieus werd gewogen.

Hoe leef je verder na zoveel verlies? En is dat nog wel leven of eerder óverleven? Welke rol speelt de dood in Kristiens boeken en heeft ze er zelf ooit serieus naar verlangd? Hemmerechts: "Wat ik zeker wist, is dat ik niet bitter wilde worden. Misschien was mijn boek over de dood ook wel een soort auto-therapie."

In een leven na de dood gelooft de schrijfster niet: "We zijn uiteindelijk allemaal alleen. Belangrijk is het om mensen niet te claimen, maar mooie ontmoetingen te hebben en die te koesteren."

Foto: Nachtzon Media

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: