Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Coosje Smid: ‘Nu mijn vader om leert gaan met de rouw over mijn moeder wordt het voor mij steeds moeilijker’

Coosje Smid is zangeres en actrice. Ze praat over haar verlangen naar de dood als puber, en de recente dood van haar moeder.

Op de middelbare school werd Coosje heftig gepest. ‘Ik heb mijn puberteit als één verdrietige bende ervaren.’ Haar ouders verhuisden van de Achterhoek naar het Gooi uit angst dat Coosje zichzelf iets aan zou doen. ‘Ik zag het licht aan het eind van de tunnel niet meer.’ Op de popacademie ontdekte Coosje zichzelf en was ze temidden van andere outcasts geen buitenstaander meer.

In september 2011 vertelde haar moeder dat ze kanker had. ‘Ik dacht even: wat nou als mijn moeder er dood aan gaat? Maar die gedachte werd weggevaagd omdat dat toch nooit zou gebeuren. Dat dacht ik en dat beloofde mijn moeder mij.’ Toen haar moeder afgelopen september toch overleed, voelde ze eerst vooral boosheid. Het rouwproces wordt volgens Coosje steeds moeilijker, omdat ze steeds meer heimwee naar haar moeder gaat voelen.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: