Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Carel ter Linden: ‘Aan het eind van mijn leven ben ik niet van plan iets vrooms te zeggen´

Carel ter Linden werd bekend als hofpredikant die Willem Alexander en Maxima trouwde en de herdenkingsdienst van Prins Bernhard leidde.

Kefah Allush praat met hem over de dood van zijn vrouw, die ongeneeslijk ziek bleek, net toen Ter Linden een boek over rouwverwerking geschreven had.

In de loop der jaren heeft Ter Linden het geloof in een leven na de dood losgelaten. Op geloofsgebied is hij meer zekerheden en beelden kwijt geraakt. Misschien dat het hem daarom ook niet lukte om na de dood van zijn vrouw boos te worden op God.

'Ik kan heimwee hebben naar de tijd dat ik als kind bad: ik ga slapen ik ben moe, doe mijn beide oogjes toe, Here houdt ook deze nacht, over Careltje de wacht. Ik vind het een mooie gedachte, God die over je waakt, maar ik kan me die God niet anders indenken dan in de gestalte van mensen die begrepen hebben dat God dat van hen vraagt.'

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: