Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Hedy d’Ancona: ‘Ik heb een gruwelijke hekel aan cynisme’

Haar lichaam wil ze schenken aan de wetenschap. ‘Dat scheelt een hoop gedoe en is nog nuttig ook’, zegt Hedy d’Ancona.

Zo pleit ze nu actief voor de mogelijkheid van stervenshulpverlening aan ouderen met een voltooid leven. Met de kist, die presentator Kefah Allush voor haar deur parkeert, heeft ze niet zo veel. Haar lichaam wil ze schenken aan de wetenschap. ‘Dat scheelt een hoop gedoe en is nog nuttig ook’, aldus Hedy.

Ze vertelt Kefah over haar moeder, die ze in haar laatste weken bij haar thuis verzorgde en over de invloed van haar vader. Hij stierf vlak nadat hij bevrijd was uit een pools concentratiekamp. Volledig verzwakt werd hij met vele anderen in veewagens naar het westen gestuurd. Velen overleefden deze barre reis niet, ook haar vader niet. Deze gebeurtenis maakt dat Hedy een extra antenne ontwikkelde voor onrechtvaardigheid. Het bestrijden daarvan werd haar levensmissie. Wat haar levensmotto is, vertelt ze Kefah aan het eind van hun gesprek.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: