Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Adelheid Roosen

Herman Wegter rijdt in zijn okergele oldtimer en heeft met uitgesproken Nederlanders een goed gesprek over leven en dood. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee.

Tijdens haar studententijd was Adelheid buddy van zanger Jan Mesdag. Hij had aids en Adelheid was erbij toen hij euthanasie liet plegen. Die laatste momenten met hem staan Adelheid nog steeds helder voor de geest. Ze vertelt Herman waarom zij het zo mooi vond dat hij in de laatste drie minuten van zijn leven zo dringend verlangde naar een eenvoudig pepermuntje.

Volgens Adelheid zit het leven boordevol speelgoed waar ze intens mee wil spelen. Aan de jaren die haar gegeven zijn, heeft ze eigenlijk niet genoeg. Ze zou dan ook dolgraag vijfhonderd jaar willen worden. Herman Wegter heeft een levendig gesprek met deze excentrieke vrouw, die dolblij is als Herman haar aan het eind de kist cadeau doet.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: