Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mariska Orbán-de Haas

Mariska Orbán-de Haas, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, kreeg de afgelopen maanden veel doodsbedreigingen na haar brief over abortus aan Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert. De bedreigingen raakten haar diep, maar toch gaat ze door met het schrijven over haar katholieke geloof en haar abortusstandpunt. Ze ervaart dit als een roeping. De dood kwam voor Mariska dichtbij toen ze elf jaar was. Zij en haar tweelingzus fietsen samen toen haar zus werd aangereden. Mariska dacht direct dat ze dood was. Haar zus overleefde het ongeluk, maar sindsdien is Mariska bang dat één van haar dierbaren een verkeersongeval krijgt. Mariska's grootste angst is dat haar geloof in God en een leven na de dood niet waar blijken te zijn. Voordat ze naar de hemel mag, denkt Mariska dat ze eerst door het vagevuur heen moet, waar ze met haar fouten zal worden geconfronteerd. Mariska vindt haar ijdelheid een last en ziet uit naar de dag dat ze een oude, wijze vrouw is met een bloemetjesjurk en steunkousen. Herman ontmoet een gedreven jonge vrouw die zich dagelijks bewust is van de kwetsbaarheid van het leven.

De dood kwam voor Mariska dichtbij toen ze elf jaar was. Zij en haar tweelingzus fietsen samen toen haar zus werd aangereden. Mariska dacht direct dat ze dood was. Haar zus overleefde het ongeluk, maar sindsdien is Mariska bang dat één van haar dierbaren een verkeersongeval krijgt.

Mariska’s grootste angst is dat haar geloof in God en een leven na de dood niet waar blijkt te zijn. Voordat ze naar de hemel mag, denkt Mariska dat ze eerst door het vagevuur heen moet, waar ze met haar fouten zal worden geconfronteerd.

Mariska vindt haar ijdelheid een last en ziet uit naar de dag dat ze oude, wijze vrouw is met een bloemetjesjurk en steunkousen.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: