Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Bart Römer

Herman Wegter rijdt in zijn okergele oldtimer en heeft met uitgesproken Nederlanders een goed gesprek over leven en dood. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee.

Het beeld van zijn 14-jarige zoon die zijn overleden opa scheert, staat hem nog helder voor de geest. Op dat moment kan hij niet vermoeden dat hij 5 jaar later zélf door het oog van de naald zal kruipen. Totaal onverwacht wordt Bart getroffen door een hartinfarct. Dankzij direct handelen wordt een fatale infarct voorkomen. Wat er met hem is gebeurd heeft Bart niet ongeroerd gelaten: `Voor hetzelfde geld was ik er niet meer geweest. Ik ben na mijn hartinfarct nog eigenzinniger geworden in mijn keuzes: ik doe echt alleen nog maar wat ik leuk vind.' In deze aflevering van De Kist een openhartig gesprek over de levensgrote veranderingen die Bart Römers hartinfarct teweeg bracht, en over de kracht van liefde.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: