Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jan Marijnissen: 'Ik besef heel goed het onomkeerbare van de dood'

In deze aflevering het boegbeeld van de SP: Jan Marijnissen. De dood van zijn moeder in 2003 maakt veel indruk op Jan: 'Het besef van het onomkeerbare.' Jan is een gedreven man. Hij wil 'gewone' mensen een stem geven.

Jan komt al op zijn tiende in aanraking met de dood als zijn vader totaal onverwacht sterft aan een hartaanval. Hij heeft heel weinig herinneringen aan zijn vader. Pas na zijn dertigste begint hij het gemis te voelen. De dood van zijn moeder in 2003 maakt het meeste indruk op Jan. 'Het besef van het onomkeerbare. Je hebt geen ouders meer.' Hij bewondert de flexibiliteit van zijn moeder. Een gelovige vrouw die moet toezien hoe haar zoon het geloof aan de kant schuift en een marxistische actievoerder wordt. Zijn gedrevenheid spreekt uit alles. Hij wil 'gewone' mensen een stem geven, recht-op laten lopen. En dat zonder poespas. En zonder poespas wil hij ook begraven worden. Op zijn steen komen slechts twee woorden, geen data of andere dingen. Gewoon: Jan Marijnissen.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: