Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Ernst Jansz: 'Leef zo dat je op je sterfbed kan zeggen: het is goed geweest'

Muzikant Ernst Jansz (oprichter van succesvolle band 'Doe maar') verloor zijn vader toen hij zeventien jaar was. Zijn overlijden zorgde voor een identiteitscrisis bij Ernst.

Zijn vader had een 'concentratiekamp'- syndroom en zocht geluk bij zijn kinderen. Ernst voelde zich al jong verantwoordelijk voor zijn vader en deed alles om hem gelukkig te maken. Maar in een brief van zijn vader die na zijn dood wordt gevonden, leest Ernst hoe teleurgesteld zijn vader in hem was. Dit zorgt voor een jarenlang schuldgevoel.

Ernst wordt beroemd met zijn band 'Doe Maar', maar dat brengt hem niet de voldoening waarop hij had gehoopt. De 'Doe Maar'- periode is een tijd van rouw en euforie tegelijk.

Uiteindelijk weet Ernst zijn schuldgevoel over zijn vader los te laten en zijn leven op te pakken. Presentator Herman Wegter ontmoet een ontspannen en gelukkig man voor wie de dood geen taboe is.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: