Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jan van den Bosch

Herman Wegter rijdt in zijn okergele oldtimer en heeft met uitgesproken Nederlanders een goed gesprek over leven en dood. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee.

Het boek 'Eindelijk Thuis' van Henri Nouwen is voor Jan levensveranderend geweest. Toen zijn relatie na vijf jaar op een vervelende manier eindigde, voelde Jan zich aan de kant gezet en zag hij het leven niet meer zitten. Via via kreeg hij dit boek en regelde hij een ontmoeting met Henri Nouwen. Deze ontmoeting heeft zijn kijk op zichzelf en het leven ingrijpend veranderd.

Sinds de breuk met zijn vriendin, is Jan alleen gebleven. Hij heeft dus ook geen kinderen aan wie hij iets zal nalaten na zijn dood. Dat vindt hij moeilijk. Zijn vrijgezellenbestaan brengt eenzaamheid met zich mee.

Vanuit zijn reformatorische opvoeding is Jan zich bewust van de tijdelijkheid van het bestaan. Daarom wil hij dit leven zo goed mogelijk benutten, bijvoorbeeld door het opzetten van tehuizen voor Thaise meisjes die uit de prostitutie worden gehaald. Voor Jan is het zeker waar hij na zijn dood terecht zal komen: 'Dan kom ik Thuis'.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: