Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Adelheid Roosen: 'Het leven zit vol speelgoed waar ik intens mee wil spelen'

Actrice en regisseur Adelheid Roosen maakte een documentaire over haar moeder met Alzheimer. Hoe accepteert ze dat deze ziekte haar moeder verandert? Een levendig gesprek met deze excentrieke vrouw, die dolblij is als ze de kist cadeau krijgt.

Tijdens haar studententijd was Adelheid buddy van zanger Jan Mesdag. Hij had aids en Adelheid was erbij toen hij euthanasie liet plegen. Die laatste momenten met hem staan Adelheid nog steeds helder voor de geest. Ze vertelt Herman waarom zij het zo mooi vond dat hij in de laatste drie minuten van zijn leven zo dringend verlangde naar een eenvoudig pepermuntje.

Volgens Adelheid zit het leven boordevol speelgoed waar ze intens mee wil spelen. Aan de jaren die haar gegeven zijn, heeft ze eigenlijk niet genoeg. Ze zou dan ook dolgraag vijfhonderd jaar willen worden. Herman Wegter heeft een levendig gesprek met deze excentrieke vrouw, die dolblij is als Herman haar aan het eind de kist cadeau doet.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: