Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Annemiek Schrijver: 'Dit lichaam wordt een lijk'

De dood is voor Annemiek iets dat bij het leven hoort. En als Annemiek nu zou sterven, is voor haar het belangrijkste dat ze mededogen heeft betoond. De vraag van Jezus in Getsemane: 'Kon u niet een uur waken?' wil ze met een volmondig 'ja' beantwoorden.

Annemiek begint elke dag met een meditatie waarin ze de zin 'dit lichaam wordt een lijk' overdenkt. De dood is voor Annemiek iets dat bij het leven hoort. Ze heeft dan ook totaal geen moeite met de kist die Herman meebrengt.

Mededogen is haar levensthema: dat begon al op driejarige leeftijd toen ze dagelijks een paard dat last van vliegen had, bezocht omdat ze hem zielig vond. En als Annemiek nu zou sterven, is het voor haar het belangrijkste dat ze mededogen heeft betoond en mensen nabij is geweest. De vraag van Jezus in Getsemane: 'Kon u niet een uur waken?' wil ze met een volmondig 'ja' beantwoorden.

Herman gaat in gesprek met een vrouw die met gemak en diepgang over het leven en de dood praat.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: