Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sylvain Ephimenco: ‘De dood is een school voor het leven’

Sylvain Ephimenco is niet gelovig, maar de kerk is volgens hem de plek van waaruit je deze wereld moet verlaten. Hij heeft een fascinatie voor de dood en de eindigheid van het leven. Toch is hij een levensgenieter zonder doodsangst.

Ephimenco is teleurgesteld over de eenvoudige kist die Herman heeft meegebracht. Hij wil zelf een mooie, theatrale, katholieke begrafenis. Sylvain Ephimenco is niet gelovig, maar de kerk is volgens hem nog altijd de plek van waaruit je deze wereld moet verlaten.

Sylvain groeide op tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in Algerije, waardoor de dood al in zijn kindertijd aan de orde van de dag was. Tijdens deze oorlog ontwikkelt zijn moeder een enorme angst voor de dood. Zo erg dat Sylvain op twaalfjarige leeftijd de hand van zijn moeder 's nachts moet vasthouden als zij angstig was.

Sylvain raakt gefascineerd door de dood en heeft een groot besef van de eindigheid van het leven. Toch is hij is een levensgenieter zonder doodsangst. 'De dood is een school voor het leven.'

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: