Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Marinus van den Berg en Sophie van der Stap

Presentator Herman Wegter rijdt in zijn okergele oldtimer naar twee verschillende gasten. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee. Ook krijgt Herman met zijn auto en kist veel reacties van mensen op straat. Ze vertellen hem hoe zij over de dood denken.

Marinus van den Berg is als pastor in palliatief centrum Cadenza in Rotterdam. Hij is een echte 'rouwdeskundige' en schreef tientallen boeken over dit onderwerp. Herman gaat samen met Marinus in gesprek met een vrouw die haar uitvaart voorbereidt. Ook al heeft Marinus honderden mensen tot hun overlijden begeleid. Voor hem went de dood niet. Hij is het met Paulus eens: 'De dood is het laatste kwaad'.

Schrijfster Sophie van der Stap kreeg op haar 21ste een ernstige vorm van kinderkanker. In haar eerste boek 'Meisje met negen pruiken' schrijft ze openhartig over haar ziekte. De dood ging aan haar voorbij, maar niet zonder sporen achter te laten. Ze laat Herman een aantal opvallende pruiken zien die ze tijdens de chemokuren droeg. Nu is Sophie ambassadrice van Orange Ribbon, een organisatie die tegen kinderkanker strijdt.

In deze aflevering gaat Herman naar de Bloemenmarkt in Amsterdam. Hoe reageren de marktbezoekers op de kist?

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: