Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Albert van der Laan en Ingrid Dreschler

Presentator Herman Wegter rijdt in zijn okergele oldtimer naar twee verschillende gasten. Om erachter te komen hoe zij over onze sterfelijkheid denken neemt hij een doodskist mee. Ook krijgt Herman met zijn auto en kist veel reacties van mensen op straat. Ze vertellen hem hoe zij over de dood denken.

Wat Albert van der Laan doet, zou niet iedereen kunnen doen. Hij werkt en woont zelfs op een begraafplaats en gaat 's avonds gerust met zijn hond langs de grafstenen wandelen. Wat doet het werken tussen de doden met iemands leven? Hij laat Herman zien wat er op een begraafplaats gebeurt, wat mensen normaal gesproken nooit te zien krijgen.

Ingrid Dreschler is 18 jaar als haar moeder aan kanker overlijdt. Ingrid hield haar hand vast toen ze stierf en hielp de verpleegkundigen bij de laatste verzorging. Ze ontwierp zelfs de grafsteen die kortgeleden is geplaatst. Het wordt tijd dat het graf wat kleur krijgt. Daar gaan Herman en Ingrid samen voor zorgen.

In deze aflevering ontdekt Herman ook hoe inwoners van Ede over de dood denken.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: