Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mijndert Rebel en Kees Veldboer

Uitvaartondernemer Mijndert Rebel en Kees Veldboer van de Stichting Ambulancewens worden in deze aflevering verrast met de kist.

Voor Mijndert Rebel (30) is de dood een dagelijkse realiteit. Hij is namelijk uitvaartondernemer en dat al sinds zijn twintigste. Voor hem is de dood letterlijk zijn brood. Mijndert laat Herman een kijkje nemen achter de schermen van de uitvaartwereld. En hij laat Herman genieten van het rijden in een grote Amerikaanse rouwauto in plaats van de kleine oldtimer. Mijndert vertelt ook hoe het werken met dood samen kan gaan met humor.

Ex-ambulancebroeder Kees Veldboer richtte de Stichting Ambulancewens op. Dagelijks vervult hij twee laatste wensen van mensen die terminaal ziek zijn en dat geeft hem veel voldoening. In zijn eigen leven kwam Kees op een moment ook dichtbij de dood te staan. Hij neemt Herman mee naar de plaats waar dat gebeurde.

In deze aflevering  ontdekt Herman ook hoe inwoners van Rotterdam over de dood denken.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: