Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers, muzikant uit het Brabantse. In maart dit jaar kreeg hij voor zijn gehele oeuvre de Gouden Harp uitgereikt. Gerard is al meer dan 30 jaar muzikant/liedjesschrijver en schrijft daarnaast ook zijn eigen theatershows. Wanneer Herman met de kist bij Gerard aankomt moet hij toch wel even slikken. Helemaal als de deksel opengaat.

"Het is hard!," roept hij als hij de bodem met zijn vinger voelt. Toch went het wel, een kist op je tuintafel. En het is een goede aanleiding om op het leven van Gerard, tot nu toe, terug te blikken. Zo vertelt en zingt Gerard over zijn veel te jong overleden zusje. En hoe denkt Gerard over een leven na dit leven?

Gerard wil niet te veel getreur tijdens zijn begrafenis en zet koffie en whisky op zijn kist: 'Café De Kist is geopend!' Als Gerard dan met zijn kist aan het eind van het programma de begraafplaats oploopt, krijgt hij ineens tegenstrijdige emoties. Hoe zal het in het echt zijn? Wat zijn dan je laatste woorden? Gerard: `Houdoe en bedankt!' Een bijzondere ontmoeting met een zeer gedreven, sympathieke Brabander.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: