Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Antoine Bodar

Met de toekomstige doodskist van een bekende Nederlander op het dak van een kleine gele oldtimer, rijdt Herman Wegter naar zijn gast. Afl.: Antoine Bodar. Een kist op het dak van een auto? Dat bevalt Antoine Bodar, de meest bekende en mediagenieke priester van ons land, niet helemaal. Hoe gaat hij als diepgelovig mens om met de dood? Door zijn werk komt hij veel met de dood in aanraking, maar hoe denkt hij over zijn eigen sterfelijkheid? Bodar laat Herman zien in welke kleding hij begraven wil worden. Ondertussen praten ze over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Voor Bodar is de dood de doorgang naar de hemel, maar hoe zeker is hij als priester van zijn behoud? Bodar: 'Ik denk dat Hij zegt: ga jij nog maar een poosje in het vagevuur zitten.' Een persoonlijk portret van een sober en diepgelovig man. Presentatie: Herman Wegter. Met de toekomstige doodskist van een bekende Nederlander op het dak van een kleine gele oldtimer, rijdt Herman Wegter naar zijn gast.

Een kist op het dak van een auto? Dat bevalt de ontvanger van deze week helemaal niet. Deze week in De Kist: Antoine Bodar, de meest bekende en mediagenieke priester van ons land. Hoe gaat hij als diepgelovig mens om met de dood?

Door zijn werk komt hij veel met de dood in aanraking, maar hoe denkt hij over zijn eigen sterfelijkheid? Bodar laat Herman zien in welke kleding hij begraven wil worden. Ondertussen praten ze over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Voor Bodar is de dood de doorgang naar de hemel, maar hoe zeker is hij als priester van zijn behoud? Bodar: "Ik denk dat Hij (God) zegt: ga jij nog maar een poosje in het vagevuur zitten."

Een persoonlijk portret van een sober en diepgelovig man.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: