Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

De sprekers

Vier sprekers van De Kapel stellen zich aan u voor met een video:

Jurjen ten Brinke

"Toen de EO me vroeg, was ik best nieuwsgierig waarom ze juist aan mij dachten. Mijn manier van vertellen sprak blijkbaar aan, maar ik waagde het toch te vragen of ze niet gewoon verjonging zochten. Vervolgens werd er hard gelachen."

Orlando Bottenbley

"Preken vind ik een van de mooiste taken van mijn werk als predikant: de gemeente bedienen met Gods Woord. Het woord dat zo krachtig werkt in een mensenleven: het geeft hoop, troost, correctie, inzicht en groei in het geloof. Ik vind het fijn dat ik nu via de Kapeldiensten een groter publiek mag bedienen met dit rijke Woord."

Paul Visser

"Ik vind 'De Kapel' een gegeven kans en boeiende uitdaging om dat wat me heilig is geworden - het goede van God! - te delen met een breed publiek. Het zal de kunst zijn om woorden te vinden die door iedere willekeurige kijker begrepen kunnen worden. Intussen hoop en bid ik dat mensen daar zo door worden aangesproken, dat het hen nieuw te denken geeft..."

Arie van der Veer

"Graag zet ik mijn werk bij de Evangelische Omroep voort. Mijn roeping was en is het evangelie brengen via radio en televisie. 'De Kapel' is een nieuwe, eigentijdse vorm om dat te doen."

Mirjam Kollenstaart

“Ik deel de liefde en geborgenheid die ik van God gekregen heb graag met andere mensen en vind het prachtig om dat nu ook in ‘De Kapel’ te mogen doen. Het lijkt heel afstandelijk, omdat er een camera tussen zit. Tegelijkertijd is het heel intiem, omdat ik het idee heb dat ik bij u in de huiskamer zit.”

Nieuwe sprekers in 'De Kapel'

Dit najaar stopt Jasper Klapwijk als predikant bij ‘De Kapel’, maar komen er twee ‘nieuwe’ gezichten bij! Vanaf september is ds. Mirjam Kollenstaart te zien in ‘De Kapel’. In de loop van dit najaar zal ook Andries Knevel te zien zijn in het vertrouwde EO-programma.