Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Het gezin van elke piloot

Het gezin van de piloot beleeft ook avonturen in het afgelegen gebied waar ze wonen, net zo goed als de piloot zelf. Daarom maken we kennis met het hele gezin.

Het gezin Goud in Angola

Marijn en Noortje (32) wonen met hun 2 kinderen Judah en Solomé nu vier jaar in Lubango, dat is een stad met een miljoen inwoners dichtbij de westkust. Hij werkt als piloot/monteur en zij zet haar ervaring als lerares in om de kinderen thuisscholing te geven.

Marijn maakt zo’n 400-600 vlieguren per jaar. Dat houdt in dat hij maar een aantal keer per week vliegt en niet full time. Hij vervoert geen commerciële passagiers, maar vervoert voornamelijk hulpverleners, zendelingen en zieken. Zo gaat hij elke maand een week lang op medische 'safari' met een arts die hij van dorp naar dorp vliegt.

Het gezin Van Dijk in Papoea

Pieter en Anja wonen met hun vier kinderen in Nabire Papoea. Ze wonen hier al 9 jaar en hebben het ontzettend naar hun zin. Hun oudste zoon Tjeerd woont in Nederland en studeert daar. 

Pieter vliegt in de eerste plaats voor de missie, in de tweede plaats voor humanitaire hulp en medische hulp en als er dan nog plek over is in het vliegtuig kunnen mensen ook een stoel kopen om van A naar B te gaan. Dat vindt hij wel heel leuk aan zijn werk, dat hij mensen vaak terug ziet. Hij maakt dan ook vaak een praatje en vindt het leuk om te laten merken aan de locals dat hij ze nog kent. Iedereen gelijk behandelen dat is voor hem belangrijk.

Papoea is één van de meest gevaarlijke plekken om te vliegen. Het weer is onbetrouwbaar en overal anders. En het weer kan plotseling opslaan. Maar er zijn goede regels en checklisten voor de piloot. Het is dus niet alleen "nu" denken maar zeer zeker "vooruit".

Het gezin Bijkerk in Suriname

Andy Bijkerk en zijn vrouw Jacoline wonen met hun kinderen in Suriname. Hij gaf zijn fantastische job in Nederland op en vliegt nu als piloot van hulpvluchten naar stukjes Surinaamse jungle waar verder bijna niemand landen wil. Omdat God hem riep.