Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Rita Renema

Andries Knevel ontmoet Rita Renema, medeoprichtster van de stichting 'Als kanker je raakt'.

Rita Renema is geestelijk verzorger in een palliatief centrum in Rotterdam. Zij weet zelf ook wat het is om met de dood geconfronteerd te worden, want zij kreeg drie keer kanker. Met ds. Arie van der Veer richtte ze de stichting 'Als kanker je raakt' op en ze schreef met hem ook een boek met dezelfde titel. Zij vindt dat mensen meer moeten nadenken over hun levenseinde en over de dood, juist in een periode dat ze nog gezond zijn. Het geloof is voor haar altijd een dragende factor geweest en heeft haar nooit verlaten, ook niet in de diepste duisternis van haar leven.

Stichting biedt boek gratis aan

 

Het boek waar Andries in het programma met over Rita praat, is gratis bij de stichting 'Als kanker je raakt' aan te vragen. Ga hiervoor naar de site van deze organisatie.

Als kanker je raakt
Elk mens ervaart kanker op zijn of haar eigen manier, maar een groot aantal dingen is bij ieder hetzelfde. Angst, moeite om het leven weer op te pakken. Het boek 'Als kanker je raakt' deelt de ervaringen van patiënten, om te helpen bij de vragen die in het ziekenhuis minder bespreekbaar zijn.

Aan dit unieke boek werkten onder meer oncologen, psychologen en theologen mee. Het geeft een kijk in de harten van doctoren en patiënten. Iedereen schrijft over zijn of haar eigen vagen, beleving en moeiten. Arie van der Veer heeft bij ieder hoofdstuk een korte gedachte geschreven en Rita Renema gedichten. Ook de prachtige illustraties zijn door lotgenoten gemaakt.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: