Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Piet de Jong

Piet de Jong was jarenlang predikant in Rotterdam Delfshaven. Tijdens zijn periode als dominee is de kerk daar hard gegroeid. Vooral met veel jonge mensen en jonge gezinnen. Wat was zijn geheim, en hoe ziet hij de toekomst van kerk en geloof in Nederland?

De Jong, eerste zoon uit en gezin van vijf, vertelt over de wens van zijn ouders dat hun zoon predikant zou worden. Piet had hele andere ideeën en dacht eerder over een studie aan de TU Delft en een carrière in de bouwwereld. Een gesprek met een dominee in Middelburg zorgde voor de ommekeer; De Jong voelde zich aangesproken en besloot alsnog in Utrecht de theologie-opleiding te doorlopen en predikant te worden.

Ook het gespreksthema 'de dood' komt voorbij in het interview; De Jong vertelt openhartig over het verlies van naasten in zijn gezin en familie. Toch heeft hij kracht weten te putten uit de liefde van mensen en God om dit verdriet een plek te kunnen geven.

Inmiddels is De Jong al jaren predikant in de PKN gemeente in Delfshaven. Aan Andries vertelt hij hoe het succes en uitbreiding van de gemeente tot stand is gekomen. Maar ook praten ze over de zwaarte en de moeilijkheid van het predikantschap.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: