Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Rikko Voorberg

Ooit besloot Rikko Voorberg ondanks zijn studie theologie géén dominee te worden. Dat vond hij beter voor de kerk en beter voor zichzelf. Nu verkent hij inmiddels al twee jaar samen met atheïsten en kunstenaars het verhaal van Jezus in Stroom-West, een nieuw gestichte kerk in Amsterdam-West.

Het woord ‘kerk’ zal Rikko overigens niet altijd in de mond nemen voor Stroom-West. “Soms heet het kerk, soms niet. Zowel christenen als atheïsten hebben namelijk een plaatje bij een kerk of theaterwerkplaats. Ik wil ze graag beide uit hun comfortzone halen en dan ontdekken waar we staan. Wat vinden we belangrijk? Waar leven we voor?”
 
Volgens de Amsterdamse kerkplanter is gemeentestichting niet zozeer het verlagen van kerkdrempels, mooiere liedjes en een hippere band, maar eerder “dat je op straat gaat zitten met mensen die wel geïnteresseerd zijn in het verhaal, maar niet in de kerk.” Zijn missie is in de eerste plaats dan ook niet om mensen te bekeren, maar om mensen “in contact te brengen met het verhaal van Jezus en dan te kijken wat er gebeurt”.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: