Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Aad Kamsteeg

Gast: buitenlandcommentator Aad Kamsteeg.

Andries leest

Watchman Nee was een Chinese prediker en theoloog. Zoals veel Chinese christenen heeft Nee te maken gehad met vervolging vanwege zijn geloof. De laatste twintig jaar van zijn leven bracht hij door in werkkampen en gevangenissen, waar hij uiteindelijk ook overleed.

Zijn meest bekende boek is 'Het normale christelijke leven', een bundeling van preken over het bijbelboek Romeinen. Een toehoorder maakte aantekeningen van de preken die Nee hield tijdens zijn bezoek aan Engeland vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Deze aantekeningen legden de basis voor dit boek. Het boek is inmiddels een klassieker waarvan de invloed rijkt tot ver buiten China. Nee legt een sterke nadruk op Gods vergeving. Het draait volgens Nee in het christelijke geloof niet om de regeltjes of om alles goed te willen doen, maar om Gods genade.

'Het normale christelijke leven' maakte diepe indruk op veel christenen, waaronder Aad Kamsteeg die aangeeft dat het zijn leven heeft veranderd.

---
Nee, Watchman, Het normale christelijke leven, Uitgeverij Novapress Hoenderloo | € 9,95 | ISBN 978-90-70048-34-1

+ Meer over deze titel

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: